Războiul cu sângeroasa grupare teroristă Stat Islamic s-a încheiat din 2017, dar ţara încă nu îşi găseşte liniştea. Este nevoie de 100 de miliarde de dolari pentru reconstruirea oraşelor unde teroriştii au distrus tot ce le-a ieşit în cale. Preşedintele Trump a spus demult că nu intenţionează să mai investească în refacerea Irakului, dar statele din Golf, care au buzunare adânci, ştiu cât de important este ca zona să fie stabilă, aşa că îşi arată generozitatea, se arată într-o analiză Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, în Irak sunt proteste masive. Până acum au fost deja ucişi 93 de oameni şi aproape 4.000 au fost răniţi de forţele de ordine irakiene. Oamenii sunt furioşi pe autorităţile corupte, care controlează tot în ţară şi fură, spun ei, inclusiv banii pentru reconstrucţia post-război a statului. Represaliile dure sunt condamnate de comunitatea internaţională, dar conducerea de la Bagdad nu pare prea impresionată şi continuă să folosească violenţa împotriva civililor.

Unde sunt banii?

Irakul are de înfruntat încă un adversar, discret, dar la fel de ucigător: corupţia. Zone întregi au fost puse la pământ în timpul războiului şi oamenii rămaşi pe drumuri cer acum guvernului să primească despăgubiri. Banii ajung în prea puţine cazuri la cei care îi merită şi majoritatea cererilor rămân nerezolvate. La această situaţie se adaugă lipsa locurilor de muncă şi a perspectivelor.

mai mult la :  radiochisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.