Un reportaj al celor de la BBC în Irak a descoperit o lume secretă a exploatării sexuale a tinerelor fete de către clerici care se folosesc de o practică religioasă controversată cunoscută sub numele „căsătoria de plăcere”.

Rusul este una dintre fetele care a acceptat să discute cu reporterii BBC şi să le spună despre experienţele ei legate de „căsătoria de plăcere”. Rusul a avut o copilărie grea, înstrăinată de familie şi trebuind să aibă grijă de sora ei mai mică, Rula, nu a reuşit să meargă la şcoală şi a muncit de la o vârstă fragedă pentru a putea supravieţui.
În ciuda situaţiei ei dificile, Rusul le-a spus reporterilor BBC că mereu se gândea că o să fie independentă şi că avea credinţa că se poate descurca singură. Într-o zi un bărbat a venit la locul de muncă din Bagdad a lui Rusul şi a întrebat-o despre trecut ei, despre viaţa ei de atunci, a întrebat-o de ce munceşte şi nu este la şcoală şi despre alte aspecte ale vieţii ei. Toate acestea au făcut-o pe Rusul să creadă că bărbatului îi pasă de ea.

Citeste mai mult: adev.ro/pyz79e

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.