Irakul pe un butoi cu pulbere – Protestatarii invadează Parlamentul

Susţinătorii influentului lider şiit Moqtada Sadr au invadat miercuri Parlamentul pătrunzând în zona verde ultrasecurizată care adăposteşte la Bagdad instituţiile guvernamentale şi ambasadele, pentru a denunţa candidatura la postul de premier propusă de tabăra politică adversă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Mustafa al-Kazimi a făcut apel la manifestanţi „să se retragă imediat” din zona verde, avertizând într-un comunicat că forţele de ordine vor veghea la „protecţia instituţiilor de stat şi a misiunilor străine şi vor împiedica orice atingere la securitate şi ordine”.

Odată intraţi în zona verde, manifestanţii s-au îndreptat spre Parlament dar poliţia a tras cu gaze lacrimogene pentru a le împiedica avansul, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul securităţii.

Însă manifestanţii au reuşit să revină în ofensivă şi „au invadat Parlamentul”, a declarat pentru AFP acest responsabil din Ministerul de Interne care a făcut declaraţii sub acoperirea anonimatului.

„Manifestanţii au pătruns în clădirea Parlamentului”, a anunţat agenţia de presă de stat INA pe contul său de Telegram.

Un corespodent al AFP în zona verde a văzut protestatari transportându-l pe unul dintre ai lor, rănit uşor după tirurile de gaze lacrimogene.

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.