Autorităţile irakiene au tăiat din nou în totalitate internetul la Bagdad şi în sudul ţării, unde s-a extins mişcarea de contestare, în noaptea de luni spre marţi, după o zi de confruntări în Capitală, inclusiv în apropierea clădirilor oficiale, informează France Presse, preluat de Agerpres.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale specializate în securitate cibernetică NetBlocks, „această nouă întrerupere este cea mai gravă restricţie asupra telecomunicaţiilor impusă de guvernul irakian de la începutul manifestaţiilor” la 1 octombrie. În timp ce mişcarea de contestare, care solicită „căderea regimului”, pare să se îndrepte de la reluarea sa în 24 octombrie spre nesupunere civică paşnică, ziua de luni a fost marcată totuşi de violenţe.

Această săptămâna a început cu vărsare de sânge în oraşul sfânt şiit Kerbala, situat la aproximativ 100 km sud de Bagdad, unde patru manifestanţi au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni, în timp ce protestatarii încercau să incendieze consulatul Iranului, ţară care – în opinia manifestanţilor – ar trage sforile regimului.

Citiți materialul integral pe Agerpres.

sursa : /reporterglobal.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.